Henkilöstö jaksaa ja voi hyvin

Ergonomiataitojen kertauskurssit on pidetty palvelutalojen henkilöstölle viikoilla 20 ja 21. Kurssin tavoitteena oli kerrata tiedollisia ja taidollisia tilanteita liittyen hoivatyöhön. Laadukkaan ja kuntouttavan hoivatyön toetutuminen edellyttää, että yhtenäiset toimintatavat ja ohjeistukset ovat hallinnassa. Hoitajien tuki-ja liikuntaelinkuormitus pysyy kohtuullisella tasolla, kun työtä tehdään ergonomia huomioiden. Palvelutalojen asukkaiden aktiivisuus ja tyytyväisyys lisääntyvät, kun apu on miellyttävää, turvallista ja hallittua.

Kurssin vastuuhenkilöinä toimivat fysioterapeutti Marjo Jantunen-Määttä ja geronomi Päivi Matilainen. Samoina päivinä järjestettiin työhyvinvointia edistävää toimintaa koulutuksellisen osuuden jälkeen. Henkilöstö sai tutustua vaihtoehtoisesti frisbeegolfiin, maastopyöräilyyn tai suunnistukseen.

Ensin harjoiteltiin…

ja sitten kuntoiltiin…