Pappilanpuiston palvelutalossa hoitotyö koronamuutoksessa, pikavauhdilla

Asukkaiden läheisten vierailut ja asiointi

Palvelutaloissa on perinteisesti totuttu siihen, että asukkaiden läheiset voivat vierailla heille sopiviin ajankohtiin palvelutalossamme. Nyt on toisin. Vierailukiellot ovat olleet vankat ja äitienpäivän vierailut toivat mukanaan erillisjärjestelyjä suojavisiireineen ja turvaväleineen.

Nyt joudumme tilanteeseen, että joudumme ottamaan vierailuajat käyttöön terveysturvallisuuden takaamiseksi Pappilanpuiston palvelutalossa.

Läheisten vierailuajankohdat 1.6.2020 alkaen ovat seuraavat: klo 13.30 – 15.00 ja klo 17.30 – 19.00. Vierailut tapahtuvat ulkotiloissa. Ennakolta sopien.

Läheisten asiointiliikennettä on runsaasti, esimerkiksi postien noutamista ja jättämistä. Haluamme varmistaa hoito- ja hoivatyön sujuvuuden ja samalla tarjota läheisille mahdollisuuden asioida sellaisina ajankohtina, jolloin henkilökunta parhaiten ennättää palvella läheistarpeita.

Olemme päätyneet asiointiliikenteen osalta siihen, että keskiviikkoisin ja perjantaisin vierailuajankohtina on asiointiliikennettä turvallisinta hoitaa.

Kun covid-19 muutti hoito- ja hoivatyön tekemisen tapoja

Hoito- ja hoiva- sekä tukipalveluhenkilöstön keskeisin tehtävä on asukkaiden hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtiminen. Tämä on tarkoittanut muun muassa sitä, että Pappilanpuiston palvelutalon aiemmin melkoisen vapaa liikkuminen kaikilla asukkailla yhteiseen ruoka- ja juhlasaliin oli helppoa ja toivottavaa. Nyt on toisin. Pappilanpuistoon perustettiin pikavauhdilla kaksi ryhmäkotia. Tämän myötä henkilökunnan työsuunnitelmat muutettiin ryhmäkotitoimintaan sopiviksi.

Olemme aidosti sanoneet ääneen, että suojautumiset, turvavälit, uusi ryhmäkotitoiminta vievät aiempaa enemmän henkilökunnan voimavaroja. Kun samaan aikaan läheiset eivät ole päässeet vierailuille ja kohtaamaan palvelutalossa olevaa omaistaan, on puhelinliikenne ollut erittäin vilkasta.  Läheiset ovat soittaneet ahkeraan ja kyselleen omaisensa vointia. Kiinnostus omaisen voinnista on ilahduttavaa.

Olemme nyt päätyneet ratkaisemaan henkilökunnan varsin mittavaksi käynyttä työkuormaa puhelinliikenteen osalta niin, että omahoitajat ovat jatkossa yhteydessä läheiseen sovitusti, vaikka kerran viikossa, käyden asukkaan vointia ja muita ajankohtaisia asioita läpi. Samalla voidaan sopia läheisen kanssa myös vierailuajankohdista.

Toivomme läheisiltä ymmärrystä näitä uusia muutoksia kohtaan.

Riitta Paasivuori
toimitusjohtaja