Suojainlahjoituksia Kotikaarelle

UPM lahjoitti Mikkelin Kotikaarelle kymmenentuhatta kappaletta kirurgisia suunenäsuojaimia osana yhtiön Biofore Share and Care -ohjelmaa.

”Olemme todella kiitollisia UPM:lle. Koronaa ei ole vielä taltutettu ja nyt saadut kirurgiset suunenäsuojaimet tulevat enemmän kuin tarpeeseen. Pystymme ylläpitämään hyvää suojautumista sekä samalla varautumaan mahdolliseen uuteen tautiaaltoon. Osan otamme heti käyttöön ja osalla, todellakin, varaudumme uuteen Korona-aaltoon. Toivon mukaan sitä ei tule”, Kotikaaren toimitusjohtaja Riitta Paasivuori toteaa. ”Lahjoitus on myös taloudellisesti merkittävä. Pahimpaan korona-aikaan yksi kirurginen suunenäsuojain maksoi yli euron kappale. Siitä voi jokainen arvioida kuinka merkittävästä lahjoituksesta tässä on kyse,” hän jatkaa.

”Monet yhteisöt yhtä lailla Mikkelissä kuin kaikkialla maailmassa ovat kohdanneet suojavarusteiden riittävyyteen liittyviä vaikeuksia tämän pandemiakevään aikana”, toteaa UPM Pelloksen vaneritehtaiden johtaja Juhani Tenhunen. ”Paikallisena toimijana koemme tärkeäksi olla mukana tukemassa yhteisömme jäseniä pandemian vastaisessa työssä. Alueellamme olisi ollut monta sopivaa käyttökohdetta tälle tuelle. Halusimme kohdistaa tämän nyt vanhusten hyväksi. Valitsimme Mikkelin Kotikaari ry:n palveluasumisen, sillä heidän toimintansa perustuu samoihin arvoihin kuin meilläkin ja he ovat saaneet myös kansainvälistä tunnustusta”.

Kuvassa vasemmalta: UPM Pelloksen vaneritehtaiden johtaja Juhani Tenhunen, Kotikaarelta toimitusjohtaja Riitta Paasivuori ja sairaanhoitajat Senni Lappi ja Katja Marttinen.